Hal 12 ZevenaarDe eerste Liemerse Monumentennacht wordt gehouden op vrijdagavond 7 oktober in Hal 12 op het terrein van het nieuwe Zevenaarse gemeentehuis aan de Kerkstraat 27. U bent welkom vanaf 19.00 uur en wordt ontvangen met koffie of thee, waarna het officiële deel om 19.30 uur van start gaat. Er staan diverse sprekers en een muzikaal optreden op het programma. Hal 12 was vroeger onderdeel van de sigarettenfabriek Turmac, later BAT. Het is een sprekend voorbeeld van een monument dat een goede herbestemming heeft gekregen. Herbestemming en hergebruik vormen het thema van de avond.

Rene Arendsen, misschien beter bekend als een van de Ridders van Gelre van Omroep Gelderland zal de eerste spreker zijn. Aan de hand van zijn bevindingen neemt hij het publiek mee in de vraag: "waarom zijn mensen gehecht aan hun omgeving en hangt dit vaak samen met gebouwen".
Ron Spaan van BOEI! zal het een en ander vertellen over de verschillende herbestemmingsprojecten van monumenten in de Liemers.
Na een pauze komt Rowin Petersma aan het woord. Hij is als architect betrokken geweest bij de herinrichting van het voormalige BAT gebouw.
Deze avond wordt live "loungemuziek" ten gehore gebracht door Paul Griede (gitaar), Alex Brusse (sax) en Peter Kars (piano). 

U kunt zich aanmelden via secretariaat@liemersmuseum.nl.

Wees er op tijd bij want het aantal plaatsen is beperkt!

Op deze website vindt u ook het volledige programma.