Klanken in monumenten

Zaterdag 12 en zondag 13 september a.s. is het weer nationale open monumenten dagen. Verschillende monumenten zijn speciaal die dagen geopend voor publiek en vrij toegankelijk. Vaak is de buitenkant van een monument wel bekend, maar dit weekend zijn bezichtingen van de binnenkant van de monumenten mogelijk.

In het kader van cultuurpact 2015 hebben de gemeenten Zevenaar, Duiven en Westervoort in de vorm van 'Klanken in monumenten' hier nog iets extra's aan toe te voegen. Bij alle monumenten kun je genieten van muziek. De muzikanten komen voornamelijk uit de deelnemende gemeenten. Je maakt op deze manier kennis met zowel een prachtig stuk cultureel erfgoed en het rijke muzikale aanbod.

Een kleine greep uit de te bezichtigen monumenten. Je kunt de Gallus Kerk in Angerlo bezoeken, Het landgoed Halsaf in Babberich, Huize Vredenburg in Westervoort en de Havezate te Duiven. Op allerlei plekken kunt u genieten van de klanken van onder andere pianist Jeroen Langerak, Koperensemble Nieuw Leven, Harmonie St. Fransiscus, Djembegroep Extravaganza, de Skoeks...

Kortom, zeer de moeite waard om dit weekend eens rond te kijken en te luisteren en mooie plekken te (her)ontdekken!

Voor het volledige programma verwijzen we je naar het programma.

Namens Het Liemers museum en Het Musiater